Nyt jordskælv rammer New Zealand

Et nyt jordskælv har ramt Christchurch i New Zealand. En bygning er kollapset og seks er kommet til skade

Den ødelagte St. John the Baptist Church i Christchurch efter mandagens jordskælv i den new zealandske by.  (AP Photo/New Zealand Herald, Geoff Slone)
Den ødelagte St. John the Baptist Church i Christchurch efter mandagens jordskælv i den new zealandske by. (AP Photo/New Zealand Herald, Geoff Slone)

Klippeblokke væltede ned ad bjergsiderne, og folk flygtede fra bygningerne i Christchurch i New Zealand, da et jordskælv, der målte 6,0 på richterskalaen, mandag morgen ramte byen.

Seks personer kom lettere til skade, da de blev ramt af faldende bygningsdele.

Jordskælvet kommer omkring fire måneder efter, at 181 mennesker mistede livet, da et skælv, der målte 6,1 på richterskalaen, ramte byen.

Folk flygtede ud i gaderne
Ifølge lokale medier fik rystelserne folk til at flygte ud i gaderne, og supermarkeder og indkøbscentre blev evakueret.

En bygning i centrum kollapsede, og flere bygninger har fået mindre skader. Den kollapsede bygning er blevet gennemgået, og ingen personer er fanget derinde, fortæller politiets talsmand Steven Hill nyhedsbureauet Reuters.

Dele af byens østlige del er blevet oversvømmet, og omkring 10.000 hjem har mistet strømmen.

Hotel venter på nedrivning
Christchurch har oplevet en serie kraftige jordskælv, siden et skælv, der målte 7,1 på richterskalaen, ramte byen den 4. september sidste år.

Den 22. februar mistede 181 mennesker livet ved et skælv, der målte 6,1 på richterskalaen.

Siden har dele af byens centrum været afspærret, og en af byens højeste bygninger, Grand Chancelellor Hotel, er så ustabilt, at den kun venter på at blive revet ned.