Norge dropper Libyen til august

Norge stopper sin flyindsat over Libyen 1. august. Allerede nu henter Norge to af sine seks kampfly hjem

Et norsk F16-fly letter fra Bodø for at flyve sydpå og deltage i den internationale koalitions mission for at beskytte libyens befolkning mod Gaddafi.  (AP Photo/Trond Hoeyvik)
Et norsk F16-fly letter fra Bodø for at flyve sydpå og deltage i den internationale koalitions mission for at beskytte libyens befolkning mod Gaddafi. (AP Photo/Trond Hoeyvik)

Norge trækker sig ud af Natos flyaktioner mod Libyen 1. august. Det har den norske regering besluttet, siger forsvarsminister Grete Faremo.

Norge har bidraget med seks F-16 kampfly til at opretholde FN's flyveforbud over Libyen. Men allerede nu hentes to af de seks fly hjem, mens de sidste fire flyver hjem 1. august.

Beskytter befolkningen
Beslutningen kommer, efter at Nato på et forsvarsministermøde 1. juni besluttede at forlænge operationen mod Libyen til udgangen af september.

- Regeringen har besluttet at forlænge sin indsats i operationen mod Libyen, siger forsvarsminister Grete Faremo og fortsætter:

- Det er vigtigt, at Norge fortsat bidrager til at opretholde Sikkerhedsrådets resolution 1973 (om flyveforbuddet, red.). Det er lykkedes for os at beskytte civilbefolkningen.

Koster 100 millioner
På Natos forsvarsministermøde var der enighed om at videreføre operationen mod Libyen, og at FN skal lede en operation, hvis den libyske leder Muammar Gaddafi bliver fjernet fra magten.

Den forlængede indsats kommer til at koste Norge knap 100 millioner kroner, som regeringen vil finansiere via en ekstrabevilling, som Stortinget skal tage stillig til fredag.

Herhjemme kom det i går frem, at Danmark foreløbig har brugt

Dyr kampmaskine: Hver bombe der smides koster 300.000 kroner nationen Krig: 146 millioner kr på Libyen-bomber , og at vi efterhånden er ved at Krig & katastrofer Danmark løber tør for bomber mod GaddafiDansk politik Uro i DF om Libyen-mission , men ellers står en bred vifte af partier i Folketinget stadig last og brast med beslutningen om at bombe Gaddafis styrker.

Hvad synes du - skal den danske Libyen-indsats fortsætte? Eller bør vi trække os til august, ligesom Norge gør? Deltag i afstemningen til højre eller skriv en kommentar nedenfor!