Syriske styrker tager kontrol med oprørsby

Sikkerhedsstyrker har taget kontrol med den syriske oprørsby Jisr al-Shughour tæt ved grænsen til Tyrkiet.

Svært bevæbnede syriske sikkerhedsstyrker har taget kontrol med byen Jisr al-Shughour, der i ugevis har været centrum for demonstrationer mod præsident Bashar al-Assad.

Angrebet på byen blev indledt natten til søndag, hvor styrkerne med opbakning fra kampvogne og kamphelikoptere gik ind i byen og tog et ukendt antal indbyggere til fange.

Mange tusinde af byens indbyggere er flygtet over grænsen til Tyrkiet cirka 20 kilometer væk af frygt for sikkerhedsstyrkerne fremfærd.

Oplysningerne om aktionen er dog usikre. En mand, der omtaler sig selv om en deserteret soldat, oplyser på internettet, at prodemokratiske demonstranter før angrebet havde opsat en række forhindringer, som ville bremse sikkerhedssoldaternes fremmarch i byen.

Målet var at hjælpe indbyggerne til at flygte ud af byen, når angrebet kom.

Manden, hvis oplysninger er oversat fra arabisk af det britiske tv-selskab Sky News, skriver, at der ikke længere er civile tilbage i Jisr al-Shughour. Alle er flygtet.

Syriens statskontrollerede tv rapporterede søndag, at soldaterne mødte modstand fra "væbnede bander", og at adskillige blev anholdt.

- I øjeblikket er byen helt tømt for civile, siger manden, der kalder sig oberstløjtnant Hussein Harmoush, til videokanalen Ugarit News .

Syriske aktivist-grupper, der organiserer opstanden mod præsident al-Assad, siger, at antallet af dræbte under styrets nedkæmpning af de prodemokratiske demonstranter nu er oppe på 1300. Hidtil har menneskeretsgrupper anslået, at 1100 er blevet dræbt.