4300 syrere er flygtet til Tyrkiet

Tusinder af syrere flygter til Tyrkiet af frygt for syriske sikkerhedsstyrker. Mange fragtes til teltlejr

Flugten fra Syrien til Tyrkiet fortsætter, og flere hundrede er kommet over grænsen inden for de seneste timer. Det rapporterer nyhedsbureauet Anatolia lørdag eftermiddag.

De fleste syrere kommer fra byen Jisr al-Shugur, der ligger i det nordvestlige Syrien kun 40 kilometer fra grænsen til Tyrkiet. Byen har i de seneste dage været centrum for syriske sikkerhedsstyrkers angreb på regeringsfjendtlige demonstranter.

Flugten fra byen begyndte tidligere på ugen og er taget til i styrke de seneste dage. Fredag omringede syriske sikkerhedsstyrker byen med kampvogne for at stoppe protesterne mod præsident Bashar al-Assad og hans autoritære styre.

Øjenvidner siger, at sikkerhedsstyrkerne sent lørdag også angreb oprørere i byen med kamphelikoptere.

Tyrkiske myndigheder siger, at mange hundrede syrere befinder sig i ingenmandsland i grænseområdet lørdag og forsøger at komme over grænsen til Tyrkiet og dermed i sikkerhed.

Efter at syrerne er kommet over grænsen, eskorterer tyrkisk politi dem til en nyoprettet lejr tæt ved grænsen. Nogle modtager også lægehjælp, hvis de er såret eller har problemer med helbredet.

Det tyrkiske udenrigsministerium vil ikke kommentere forlydender om, at mange flere syrere er på vej over grænsen til Tyrkiet. Men en talsmand understreger, at tyrkiske myndigheder gør alt for at hjælpe de syrere, der kommer til landet.

Tyrkisk Røde Kors har foreløbig oprettet en teltlejr i grænseområdet, hvor der kan opholde sig cirka 5000 personer.