Kamphelikoptere skyder mod demonstranter

Præsident Bashar al-Assads styre har sat kamphelikoptere ind mod de demonstranter, der kræver hans afgang

Syriske kamphelikoptere har affyret maskingeværsalver for at sprede en stor gruppe demonstranter i den syriske by Maarat al-Numaan i det nordvestlige Syrien, oplyser øjenvidner.

De fortæller, at helikopterne skød mod titusinder af mennesker, der deltog i demonstrationer efter fredagsbønnen.

- Folk skjulte sig i markerne, under broer og i deres huse, men skyderiet fortsatte mod de stort set tomme gader i timevis, fortæller et af øjenvidnerne, der kalder sig Nawaf.

Det er ifølge nyhedsbureauet Reuters første gang, der er meldinger om, at det syriske styre angriber fra luften i et forsøg på at knuse oprøret mod præsident Bashar al-Assads styre.

Andre medier - blandt andre Bloomberg - har dog tidligere meldt om helikopterangreb mod demonstranter i Syrien.

To øjenvidner oplyser til Reuters, at de har set mindst fem helikoptere over Maarat al-Numaan, der ligger omkring 35 kilometer sydøst for Jisral-Shughour - den by, hvor kampvogne og soldater senest er rykket ind i et forsøg på at kvæle opstanden.

Menneskerettighedsorganisationen Syrian Observatory for Human Rights bekræfter oplysningen om, at helikoptere har skudt mod byen.

Organisationens leder, Rami Abdulrahman, siger, at flere indbyggere har fortalt ham, at sikkerhedsstyrker flygtede fra en bygning, da de så et stort antal demonstranter nærme sig.

Demonstranterne besatte bygningen, hvorpå helikopterne ifølge indbyggere affyrede to raketter mod den, fortæller Abdulrahman.

Foreløbig er der ingen meldinger om dræbte som følge af helikopterangrebet.

Det er ikke muligt at få bekræftet oplysninger om begivenhederne i Syrien fra uafhængig side, idet internationale journalister ikke har lov at rejse rundt i landet.

Tidligere på dagen oplyste syriske aktivister og menneskeretsgrupper, at mindst 28 personer på landsplan er dræbt under de demonstrationer, der opstod efter fredagsbønnen.