Rusland er imod FN-resolution mod Syrien

Den russiske regering vil ikke stemme for en FN-resolution, der fordømmer Syrien og truer med et veto

Den russiske ledelse er imod en FN-resolution, der fordømmer den syriske regerings brutale fremfærd mod prodemokratiske demonstranter. Den russiske regering truer med at nedlægge veto mod FN-resolutionen.

Det siger en talsmand for udenrigsministeriet i Moskva.

Det er Frankrig, Storbritannien, Tyskland og Portugal, der har fremsat resolutionen i FN's Sikkerhedsråd.

Flere lande, heriblandt USA, støtter resolutionen, der fordømmer de seneste måneders blodige nedkæmpning af modstandere af Syriens autoritære præsident, Bashar al-Assad, og hans styre.

- Rusland er imod enhver FN-resolution om Syrien. Vi mener ikke, at sagen om Syrien bør være genstand for overvejelser i sikkerhedsrådet, siger en talsmand for det russiske udenrigsministerium.

- Situationen i Syrien udgør efter vores opfattelse ikke nogen trussel mod international fred og sikkerhed, fortsætter han.

USA og andre toneangivende vestlige lande arbejder hårdt på at øge presset på det syriske styre for at få det til at stoppe den brutale fremfærd mod oppositionen, der har kostet et godt stykke over tusinde mennesker livet i løbet af de seneste tre måneder.

- Vi tror, at en sådan resolution vil øge presset på Assads regime og fremme det internationale samfunds bestræbelser på at stoppe den brutale undertrykkelse af det syriske folk, siger talsmanden for det amerikanske udenrigsministerium, Mark Toner.

Den britiske FN-ambassadør, Mark Lyall Grant, forventer, at resolutionen vil komme til afstemning inden for de kommende dage.

Han oplyser, at den oprindelige tekst i resolutionen måtte ændres på grund af kritik fra Rusland og Kina.