Syriske soldater dræber syv demonstranter

Under nye uroligheder og regeringsfjendtlige protester, har syriske sikkerhedsstyrker dræbt mindst syv personer

Sikkerhedsstyrker i Syrien har skudt og dræbt mindst syv personer under demonstrationer mod landets autoritære styre fredag. Det oplyser menneskeretsgruppen Syrian Observatory, der har base i London.

To er dræbt i byen Deraa i den sydlige del af landet, mens tre blev dræbt i hovedstaden Damaskus. Desuden blev en person dræbt i kystbyen Latakia, men en person blev dræbt i den nordlige del af landet.

Efter fredagsbønnen var der på ny store demonstrationer vendt mod landets autoritære præsident, Bashar al-Assad, og igen var syriske sikkerhedsstyrker udkommanderet i stort tal.

Der er rapporter om sammenstød mellem demonstranter og sikkerhedsstyrker i en række byer rundt om i Syrien, men det er uklart, hvor mange der deltog. Oplysninger om situationen i Syrien er sparsomme, da landets regering ikke tillader udenlandske journalister i landet.

I Deraa blev mindst otte andre personer ramt af skud og ført til et hospital. Deres tilstand kendes ikke.

- Folket vil vælte regimet, der skal forsvinde, råbte tusinder i Deraa.

Sammenstødene efter fredagsbønnen kommer samtidig med, at Syriens hær fredag morgen indledte en operation mod "bevæbnede bander" i den nordlige by Jisr al-Shughur, hvor 120 politifolk og soldater ifølge myndighederne blev dræbt i sidste uge.

Operationen blev sat i gang, efter kampvogne og soldater torsdag blev opmarcheret i udkanten af byen.

Det har fået hundredvis af byens borgere til at flygte hen over den nærliggende grænse til Tyrkiet.