Gaddafis datter rejser sag mod Nato

Nato begik krigsforbrydelser, da civilt mål i Libyen blev bombet 30. april, siger Gaddafis datter i søgsmål

Libyens leder Muammar Gaddafis datter har i Belgien lagt sag an mod Nato for krigsforbrydelser.

Datteren Aisha Gaddafi siger, at Nato bevidst har bombet et civilt mål, der kostede hendes datter og andre familiemedlemmer livet.

Søgsmålet, som det franske nyhedsbureau AFP har set en kopi af, handler om et Nato-angreb på Libyens hovedstad, Tripoli, den 30. april, som ifølge de libyske myndigheder dræbte Gaddafis yngste søn og tre af hans børnebørn.

- Natos beslutning om at angribe et civilt hjem i Tripoli repræsenterer en krigsforbrydelse, siger Luc Brossollet, der er en af Aisha Gaddafis advokater.

Søgsmålet er nu afleveret til anklagemyndigheden og en forbundsdommer i Belgien.

Gaddafis datter "har i sin kapacitet som mor, tante og søster lidt betydelig skade i forhold til bombardementet" den 30. april, hedder det i dokumentet.

Aishas bror, den 29-årige Seif al-Arab Gaddafi, Aishas fire måneder gamle datter Mastoura og de to-årige nevøer Seif og Carthage døde ved angrebet, siger embedsmænd i Tripoli.

Advokat Brossollet siger, at Natos kommandanter var fuldt ud klar over, hvad det var for et mål, de angreb.

Ifølge Aisha Gaddafis advokater har de belgiske domstole jurisdiktion over Nato, da forsvarsalliancens hovedkvarter ligger i Bruxelles.

Nato begyndte at gennemføre bombardementer mod mål i Libyen, efter at FN's Sikkerhedsråd havde autoriseret brug af magt over for Libyen den 17. marts.