Jagten på Air France-ofre er nu opgivet

Redningsmandskab må opgive at hente over 70 omkomne op fra Air France-fly på bunden af Atlanterhavet

Bjærgningen af ofre efter flyulykken for to år siden, hvor et Air France-fly styrtede i Atlanterhavet på vej fra Rio til Paris, er afsluttet.

Et redningshold har hentet 104 omkomne op fra vraget, der ligger på næsten fire kilometers dybde

Ifølge BBC var de første to lig, der blev hentet op fra havbunden, stadig fastspændt i deres sæder.

Det er imidlertid ikke muligt at få alle ofre ud af vraget, hvilket betyder, at over 70 af de døde må blive på Atlanterhavets bund.

Nu skal retsmedicinere i den franske by Toulouse identificere de lig, det er lykkedes at bjærge, så de kan blive udleveret til de efterladte, skriver BBC.

Alle 228 passagerer om bord på flyet blev dræbt ved ulykken den 1. juni 2009. Blandt de omkomne var også en dansk kvinde.

I dagene efter styrtet fandt redningsmandskab 50 lig, der flød på havoverfladen ved ulykkesstedet, men de fleste passagerer sank til bunds sammen med flyet.

Det var først i april i år, at det lykkedes at lokalisere vraget og finde flyets sorte bokse, der kan give en forklaring på, hvad der forårsagede ulykken.

På nuværende tidspunkt tyder det på, at problemer med flyets hastighedsmålere fik det til at tabe højde, og at piloterne ikke kunne afværge styrtet på grund af de defekte hastighedsmålere.

Franske luftfartsmyndigheder ventes i næste måned at komme med en rapport om årsagen til styrtet.