Seks arabere er dræbt og 100 såret i Golan

Demonstranter fra Syrien forsøger at kravle over grænsehegnet ved Golan. Israel svarer hårdt igen

Seks demonstranter fra Syrien er dræbt og omkring 100 såret ved grænsen til Golan, hvor israelske soldater har åbnet ild, melder det syriske nyhedsbureau Sanaa.

Skyderiet begyndte, da arabiske og palæstinensiske demonstranter forsøgte at forcere grænsehegnet for at komme ind i Golan.

En læge siger til Sanaa, at de dræbte er ramt af skud i brystet og hovedet.

Den israelske hær oplyser, at soldater skød op i luften for at advare demonstranterne mod at nærme sig den israelske grænse.

- Trods gentegne advarsler, både verbalt og senere med varselsskud, så blev snesevis af syrere ved med at nærme sig grænsen, og de israelske forsvarsstyrker havde ikke noget andet valg end at åbne ild mod demonstranterne for at afskrække dem fra yderligere handlinger, siger en talsmand for hæren.

Over megafoner blev der fra de israelske soldater råbt på arabisk, at "enhver, som nærmer sig hegnet, vil være ansvarlig for eget blod, som udgydes".

Israel har været på vagt, siden aktivister på Vestbredden, i Gaza og i arabiske lande, der grænser op til Israel, i maj opfordrede til protestmarcher mod israelske checkpoints og grænseinstallationer.

Søndagens demonstration ved Golan-højderne falder sammen med 44-året for Seksdageskrigen.

Israel indtog Golan-højderne fra Syrien under Seksdageskrigen i 1967.

Den 15. maj gik flere tusinde i demonstrationsoptog fra Syrien, Libanon og Gaza i et forsøg på at krydse grænsen. Det skete i forbindelse med årsdagen for Israels grundlæggelse.

Seks blev dræbt på libanesiske side og fire på den syriske, da israelske soldater åbnede ild.