Såret Saleh vil vende tilbage til Yemen

Yemens sårede præsident ligger nu på hospitalet i Saudi-Arabien, men han nægter at træde tilbage, lyder det

Yemens hårdt trængte præsident, Ali Abdullah Saleh, er ankommet til et militærhospital i Saudi-Arabiens hovedstad, Riyadh, for at blive behandlet for sine kvæstelser efter fredagens raketangreb mod præsidentpaladset.

Det bekræfter officielle kilder i det saudiske kongedømme.

Men det forlyder, at den 69-årige Saleh, som har stået i spidsen for Yemen i hele 33 år, fortsat nægter at træde tilbage. .

- Præsident Saleh er ankommet til Riyadh for at modtage behandling, men han vil vende tilbage til Yemen, fastslår en anonym embedsmand over for nyhedsbureauet AFP.

Mens Saleh ligger på hospitalet, har Yemens vicepræsident, Abd-Rabbu Mansour Hadi, overtaget rollen som fungerende præsident og øverstkommanderende for de væbnede styrker, meddeler unavngivne kilder til tv-stationen al-Jazeera.

Han har også kontakt til Obama-administrationens øverste antiterrorrådgiver i Washington, skriver Reuters.

Unavngivne kilder tæt på præsident Saleh siger til britiske BBC, at han er såret af en næsten 7,6 centimeter lang granatsplint, der har ramt ham under hjertet og har punkteret hans ene lunge.

Han skal desuden have fået andengradsforbrændinger på brystet og i ansigtet.

Seks andre sårede embedsmænd, heriblandt premierministeren, er allerede sendt til behandling i nabolandet.

Præsidenten talte fredag aften til sit folk i en båndet tale. Her understregede han, at han kun var lettere såret, og gav en "kriminel bande" skylden for angrebet på paladset.

Men Saleh har ikke vist sig offentligt eller på tv efter angrebet, hvilket giver næring til rygter om, at han er hårdere såret, end han giver udtryk for.