Blev voldtaget af soldater - tvinges nu tilbage

Libyske Eman al-Obeidi blev voldtaget af flere af Gaddafis soldater. Nu er hun blevet sendt tilbage til Libyen

Billedet her er af Eman al-Obeidi kort tid efter, hun løb ind på hotellet i Tripoli. (Foto: AP)
Billedet her er af Eman al-Obeidi kort tid efter, hun løb ind på hotellet i Tripoli. (Foto: AP)

- Jeg var bundet på hænder og fødder. Jeg blev misbrugt og krænket i to dage. De slog mig og hældte alkohol i mine øjne, så jeg ikke kunne se. Sådan sagde den 29-årige Eman al-Obeidi om hendes rædselsoplevelse med Muammar Gaddafis styrker den 26 marts i år. Hun var flygtet fra de mange soldater, og løb ind på et hotel i Tripoli, der var fuld af journalister fra vestlige medier. Her fortalte hun, at hun var blevet tilbageholdt af flere af Gaddafis soldater i to døgn, som voldtog hende.

- De voldtog mig døgnet rundt. Når den ene soldat var færdig, stod en ny parat til at tage over, sagde hun endvidere.

I maj flygtede den unge kvinde fra Libyen til Tunesien med hjælp fra en ven og en millitærofficer. Sidenhen flygtede hun videre til Qatar.

Nu er hun blevet beordret at vende tilbage til Libyen, skriver Global Post.

- Hun er velkommen til at blive. Det her er er hendes hjemland, siger en talsmand for rebellerne i Libyen til nyhedsbureauet AP.

Hængt ud i medierne
Der har ikke været meget støtte til Eman al-Obeidi efter overfaldet fra hendes landsmænd. Kort efter, at hun fortalte sin historie på hotellet i Tripoli, blev hun ført bort af politiet, der afhørte hende konstant i 72 timer.

Også de libyske medier har hængt hende ud.

– Selv en luder ville beskytte sit land, når hun ved, at det er i fare. Selv en luder, sagde nyhedsoplæseren Hala Misrati på libysk statsfjernsyn.