Yemens præsident går på talerstolen

Yemens præsident talte fredag aften til befolkningen efter et blodigt raketangreb mod præsidentpaladset

Yemens præsident, Ali Abdullah Saleh, siger, at det var en 'lovløs bande', der stod bag et raketangreb på præsidentpaladset i landets hovedstad, Sanaa.

Det kostede mindst syv mennesker livet.

- Jeg hylder vore væbnede styrker og sikkerhedsstyrkerne for håndfast at have konfronteret denne udfordring fra en lovløs bande, der intet har at gøre med den såkaldte ungdomsrevolution, sagde Saleh i en båndet tale, der fredag aften blev afspillet på Yemens statslige tv.

- Vi vil forfølge disse forbrydere før eller siden i samarbejde med alle sikkerhedstjenester, sagde Saleh videre, og oplyste, at 'syv officerer led martyrdøden' i forbindelse med angrebet.

Tidligere forlød det, at en imam og tre af præsidentens livvagter blev dræbt, da en raket slog ned i en moské i paladset.

Angrebet fandt sted, mens præsidenten og en række fremtrædende embedsfolk var til stede i moskéen.

Præsident Saleh blev lettere såret ved angrebet, og blev kort efter bragt til et militærhospital i Sanaa for at blive tilset.

Blandt de sårede er også Yemens premierminister, Ali Mohammed Mujawar, og parlamentsformand, Abdulaziz Abdulghani.

Tv-stationen Suhail fra Yemens opposition havde tidligere meldt præsidenten dræbt under raketangrebet. Stationen ejes af klanlederen sheik Hamid al-Ahmar, der, ifølge regeringspartiet GPC, står bag angrebet.

Yemen er rykket stadigt tættere på en borgerkrig, efter at klaner har optrappet kampe mod militære styrker, der stadig er loyale mod Saleh.

Over 370 mennesker er blevet dræbt - mindst 155 af dem dem inden for de seneste 10 dage.