Mladic i retten i dag

Ratko Mladic bliver i dag fremstillet foran en dommer ved Haag i Holland

Billedet til venstre viser Ratko Mladic, da han var hærfører, mens billedet til højre den tidligere hærfører, da han blev anholdt. (Foto: AP)
Billedet til venstre viser Ratko Mladic, da han var hærfører, mens billedet til højre den tidligere hærfører, da han blev anholdt. (Foto: AP)

Den krigsforbrydersigtede Ratko Mladic bliver i dag fremstillet foran en dommer ved retten i Haag. Det skriver Al Jazeera.

Ratko Mladic, der under de etniske udryddelser og folkemordet i det tidligere Jugoslavien havde rang af general og var hærchef for for den bosnisk-serbiske hær, blev anholdt den 26. maj tæt på den serbiske hovedstad Beograd. Torsdag ankom han så til Holland, hvor han altså i dag bliver fremstillet.

Mladic står tiltalt for Srebrenica-massakren i 1995, hvor 8.000 muslimske mænd blev dræbt, ligesom han er tiltalt for en 43-måneder lang belejring af Sarajevo fra 1992 til 1995, hvor omkring 12.000 blev dræbt.

Syg
Den 69-årige Mladic var på flugt i 16 år, før han blev anholdt i sidste uge. Ifølge Aleksandar Aleksic, der forsvarer Mladic, blev Mladic indlagt på FN's fængselshospital i Haag kort tid efter, at han ankom til Holland. Ifølge en anden advokat, Milos Saljic, har den tidligere hærchef været ramt af kræft, som han nu har efterveer fra.

- Jeg har lægejournaler, der viser, at han blev behandlet for lymfekræft i 2009 på et hospital i Beograd.