Militant angreb dræber 28 i Pakistan

Militante har dræbt 23 politifolk og fem civile ved en fjern kontrolpost i det nordvestlige Pakistan

Et længerevarende militant angreb på en fjern kontrolpost i det nordvestlige Pakistan på grænsen til Afghanistan har kostet 23 politifolk og fem civile livet, oplyser Pakistansk politi torsdag.

Omkring 500 militante - både afghanske og pakistanske Talibankrigere - tog del i angrebet, der begyndte før daggry onsdag og fortsatte mere end 24 timer, fortæller en højtstående politiembedsmand til nyhedsbureauet AFP.

Målet for angrebet var en pakistansk kontrolpost i byen Shaltalu i distriktet Dir, hvor Pakistan gennem de seneste to år har forsøgt at dæmme op for Taliban-oprørerne.

- Vi har hidtil fundet 23 lig af politifolk, der er blevet dræbt under angrebet, som militante iværksatte tidligt onsdag morgen, fortalte ledende politifolk.

Fem civile, herunder to kvinder, blev også dræbt, da mortergranater affyret af de militante ramte huse i nærheden.

Kontrolposten er omgivet af bjerge og skov og ligger omkring seks kilometer fra grænsen til Afghanistans Kunar-provins.

Det pakistanske militær har sendt forstærkninger til politiets kontrolposter i distriktet og indsat kamphelikoptere i et forsøg på at nedkæmpe angrebet.

- Vi har genvundet kontrollen med det meste af området, men kampene er stadig i gang nogle steder i nærheden af ??kontrolposten, siger en talsmand for pakistansk politi torsdag morgen.

Tusinder af pakistanere er blevet dræbt i løbet af de seneste fire år af de Talibankrigere og andre militante muslimer, som har deres højborge på begge sider af den porøse afghansk-pakistanske grænse.