39 dræbt under uroligheder i Yemen

Urolighederne i Yemen er ved at udvikle sig til borgerkrig

Mindst 39 personer blev dræbt under voldsomme gadekampe tirsdag i Yemens hovedstad Sanaa. Modstandere af den pressede præsident Ali Abdullah Saleh advarer om, at såfremt kampene eskalerer yderligere, kan det udløse en reel borgerkrig i landet.

Indbyggere i Sanaa fortæller til nyhedsbureauet Reuters, at angrebene fra præsidentens sikkerhedsstyrker var rettet mod den magtfulde klanleder Sadiq al-Ahmar, der støtter oppositionen.

- Det var nogle meget voldsomme sammenstød. Lyden af salver fra maskingeværer og morterer kunne høres overalt. Jeg så røg fra en eksplosion ved indgangen til indenrigsministeriet, fortæller en indbygger.

Ifølge en talsmand for præsidentens tropper var det modstandere af regimet, der indledte kampene. TV-stationen al-Arabiya oplyser, at 24 af Ahmars sikkerhedsvagter blev dræbt under kampene. Oplysningen er ikke bekræftet fra anden side.

Regeringen beskyldte Ahmar's folk for at 'forsøge at lave et statskup' ved at angribe indenrigsministeriet, adskillige andre regeringsbygninger og politistationer.

Kampene kommer efter søndagens mislykkede forsøg fra vestlige og arabiske diplomater på at overtale præsident Saleh til at trække sig frivilligt.

Lørdag underskrev oppositionen en aftale om, at præsidenten skulle gå af i løbet af en måned, men da det blev præsidentens tur søndag til at sætte sin signatur på aftalen, sprang han fra.

- Angrebet på Ahmars hus.. er et symptom på præsidents Saleh og hans støtters hysteriske forsøg på at få landet ud i en borgerkrig, lyder det i en udtalelse fra oppositionen.

Saleh derimod mener oppositionen er skyld i, at der endnu ikke er indgået en form for aftale. Han advarer om, at skulle urolighederne udvikle sig til en borgerkrig, må oppositionen påtage sig skylden for den og 'blodsudgydelserne'.