Udmattede indvandrere anholdt i Israel

Afrikanske indvandrere søger mod Israel, men bliver anholdt efter at have krydset grænsen fra Egypten

Myndighederne i Israel har anholdt næsten 100 indvandrere fra Afrika, der er kommet ulovligt ind over grænsen fra Egypten nær den israelske by Eilat.

De havde gået i over fire dage gennem Egyptens Sinai-ørken, inden de udmattede ankom til Eilat, skriver den israelske internetavis Ynet.

- Mindst 96 afrikanske arbejdere er trængt over grænsen og har bedt om arbejde, brød og vand, siger Eilats borgmester, Meir Yitzhak Halevy.

Ifølge borgmesteren blev de 96 anholdt af politiet.

- Men at så mange kan komme over grænsen på én dag, viser det kaos, der hersker her. De kunne have været terrorister, siger Halevy.

Alene i år er der ifølge myndighederne i Eilat ankommet over 2600 afrikanske indvandrere til Israel. 500 af dem er ankommet siden begyndelsen af maj.

I november i fjor begyndte Israel at opføre et sikkerhedshegn langs grænsen til Egypten for at stoppe indvandrere, flygtninge og indsmuglingen af våben og narko.

De egyptiske grænsevagter skyder ofte mod afrikanere, der betaler smuglere for at transportere dem til Israel, så de kan undslippe fattigdommen hjemme og søge efter arbejde. Mange af dem er blevet dræbt.

Israels 250 kilometer lange grænsehegn ventes at koste 365 millioner dollar (1,9 milliarder kroner).