Dødsfoto afslører: Osama dræbt i sine underhylere

Osama bin Laden blev i den grad taget på sengen af de amerikanske elitesoldater. Han var kun iført underbukser, da han blev skudt

Osama bin Laden var kun iført underbukser, da amerikanske elitesoldater skød ham i hovedet. (Foto: AP)
Osama bin Laden var kun iført underbukser, da amerikanske elitesoldater skød ham i hovedet. (Foto: AP)

Osama bin Laden havde kun underbukser på, da han for godt en uge siden blev dræbt af et skudt i hovedet under en amerikansk kommandoaktion i Pakistan.

Det fortæller den amerikanske senator James Inhofe, som har fået lov til at se 15 billeder af den døde al-Qaeda-leder.

– De fleste af billederne viser kun hovedet. Bare to billeder viser hele kroppen, fortæller senator Inhofe til tv-stationen Fox News.

– Men de viser, at han kun havde noget underbukselignende på til at dække for... ja, jeg vil beskrive det som underbukser, siger senatoren.

Se tv: Her er Osamas hjemmevideo

CIA har inviteret senator Inhofe og en håndfuld andre kongresmedlemmer til at se dødsbillederne, som ellers holdes skjult for offentligheden.

James Inhofe fortæller da også, at især de første 12 billeder, som blev taget lige efter bin Ladens død, er slemme at se på.

– Jeg kan ikke bedømme, om kuglen gik ind gennem øret og ud gennem øjenhulen, eller om den gik ind gennem øjet og ud gennem øret. Der er en hel del hjernemasse, som flyder ud af øjenhulen, siger han.

Kone skudt i benet
Osama bin Laden, 54, befandt sig i sit soveværelse på tredje sal i huset i byen Abbottabad, da ejendommen kort efter midnat blev stormet af amerikanske elitesoldater.

Selv om bin Laden var ubevæbnet, blev han dræbt på stedet af to skud. Hans kone, der også befandt sig i soveværelset, blev såret af et skud i benet.

Tre andre billeder er første taget senere, efter at bin Ladens lig er blevet fjernet fra hans skjulested og bragt til det amerikanske hangarskib USS Vinson i Det Arabiske Hav.

Begravet i havet
Disse billeder viser afvaskningen af bin Ladens krop og forberedelsen af hans begravelse i henhold til muslimske traditioner.

– Jeg vil mene, at netop disse billeder godt ville kunne vises for offentligheden, siger senator Inhofe, der er overbevist om, at billederne er ægte.

– Der er slet ingen tvivl. Jeg har set billederne, og det er ham. Han er væk, siger senatoren.

1 af 2 Osama bin Ladens skjulested i Abbottabad blev stormet af Navy Seals kort efter midnat 2. maj. (Foto: AP)
2 af 2 Osama bin Laden var kun iført underbukser, da amerikanske elitesoldater skød ham i hovedet. (Foto: AP)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere