Kære dagbog: Osamas inderste tanker afsløret

Osama bin Ladens personlige dagbog blev beslaglagt under militæraktionen i Pakistan

Amerikanske efterretningseksperter har fået fat i Osama bin Ladens dagbog. (Foto: AP)
Amerikanske efterretningseksperter har fået fat i Osama bin Ladens dagbog. (Foto: AP)

USA har fået fingrene i Osama bin Ladens personlige, håndskrevne dagbog, hvor han blandt andet har nedfældet planer og ideer for nye terrorangreb mod vestlige interesser, oplyser Associated Press.

Dagbogen blev beslaglagt under den dramatiske kommandoaktion i Pakistan, som for godt en uge siden kostede den efterlyste al-Qaeda-leder livet.

De amerikanske elitesoldater konfiskerede blandt andet 100 flashdrives, fem computere og tusinder af papirdokumenter fra bin Ladens skjulested i Abbottabad. Dagbogen ventes at kunne give et indblik i terrorlederens mest private tanker.

Læs: USA må afhøre bin Ladens enker

Det beslaglagte materiale, som langt fra er færdiganalyseret, har allerede afsløret, at bin Laden havde planer om et angreb mod New York City senere i år i forbindelse med tiårsdagen for 11. september-angrebet mod USA.

Det var på forhånd kendt, at Osama bin Laden førte dagbog. Ifølge en selvbiografi fra bin Ladens søn, Omar, dokumenterede terroristen sine tanker og overvejelser i en personlig dagbog, mens han levede i Sudan og Afghanistan.

Læs: Obama: Bin Laden fik som fortjent