Sikkerhedsstyrker dræber ni i Syrien

Nye sammenstød i Syrien koster ni mennesker livet, siger menneskeretsgrupper

Ni personer er dræbt i Syrien onsdag under sammenstød mellem prodemokratiske demonstranter og sikkerhedsstyrker. Det siger menneskeretsgrupper, der henviser til læger på hospitaler.

Gruppen Awaaz fortæller, snesevis af mennesker er såret i i provinsen Homs, mens flere end 500 personer er anholdt af politiet i provinsens hovedby, der også hedder Homs.

De anholdte holdes tilbage på byens største fodboldstadion, siger lokale.

Andre fortæller, at granater ramte et beboelsesområde Homs under et angreb fra sikkerhedsstyrker onsdag middag.

- Homs ryster fra lyden af eksplosioner og skud fra automatvåben i kvarteret Bab Amr og i de nærtliggende landsbyer Mashada, Jobar og Sultanya, siger menneskerettighedsaktivist Najati Tayara til nyhedsbureauet AFP.

Ifølge aktivisten har landsbyerne været mål for en sikkerhedsoperation fra de syriske myndigheder siden mandag, hvor de leder efter våben.

Cirka 50 kampvogne rullede ind i Homs centrum onsdag, og soldater oprettede checkpoints ved indgangen til byen.

Ingen har dog et overblik over sammenstødene og myndighedernes aktioner. Alle telefonlinjer til Homs er blokeret. Det samme gælder andre dele af landet.

Rådgiver for præsident Bashar al-Assad, Bouthaina Shaaban, siger til avisen New York Times, at regimet har fået overtaget i forhold til oprørerne.

- Jeg håber, at vi er vidner til afslutningen på historien. Jeg tror, at vi har overstået det farligste punkt, siger hun.

Modstandere af regimet erkender, at de seneste dage har været en hård omgang for aktivisterne. Præsident Assad har vundet første runde, men aktivisterne er ikke slået endnu, siger en aktivist til AFP.