Yemens al-Qaeda advarer om nye angreb

Al-Qaedas vil intensivere angreb efter drabet på Osama bin Laden, siger netværkets leder i Yemen

Lederen af al-Qaeda i Yemen advarer om, at jihad vil blive mere 'intens og omfattende' efter amerikanske kommandosoldaters drab på Osama bin Laden, rapporterer overvågningsgruppen Site.

Nasir al-Wahishi, leder af al-Qaeda på Den Arabiske Halvø, siger i en erklæring på en islamistisk hjemmeside, at den såkaldte hellige krig fremstår endnu mere strålende efter bin Ladens død.

- Tænk ikke overfladisk på kampen ... Det, som kommer, er større og værre, og det, som venter jer, er mere intenst og mere skadende, siger Wahishi ifølge en oversættelse fra Site.

USA er i stigende grad bekymret over trusler fra militante islamister i Yemen, hvor bin Laden udviklede terrornetværket, og Washington har advaret om, at landet kan blive stedet, hvor al-Qaeda bliver omgrupperet og styrket.

Fire dage efter drabet på bin Laden i Pakistan sendte amerikanerne et ubemandet dronefly mod en radikal præst i det sydlige Yemen.

Præsten, som havde stærke bånd til al-Qaeda og en delvist amerikansk baggrund, overlevede angrebet, men to andre militante blev dræbt.

I januar 2009 meddelte al-Qaeda i Saudi-Arabien og i Yemen, at de sluttede sig sammen i gruppen AQAP, som har base i Yemen. Gruppen tog skylden for et mislykket bombeattentat mod et passagerfly på vej til Detroit i december 2009.

I en tale, der blev optaget en uge før hans død, advarede bin Laden om, at der ikke vil være nogen sikkerhed for amerikanerne, før palæstinenserne lever i sikkerhed.

Henvendt til præsident Barack Obama sagde han: USA vil ikke være i stand til at drømme om sikkerhed, før vi lever i fred i Palæstina. Det er uretfærdigt, at I lever i fred, mens vore brødre i Palæstina lever i usikkerhed.