Syrisk militær sætter sig tungt på kystby

Syriens hær har indtaget sunnidominerede distrikter i byen Banias, siger borgerretsaktivis. tEndnu tre syriske aktivister meldes dræbt af soldater, som er rykket ind i dele af byen

En borgerretsaktivist i byen siger til nyhedsbureauet Reuters, at der er meldinger om, at hæren angriber overvejende sunnimuslimske distrikter, som har trodset præsident Bashar al-Assads styre.

Syriske soldater og kampvogne indtog natten til lørdag kystbyen Banias, der har været præget af protester mod Syriens regime.

Sent lørdag eftermiddag lokal tid sagde menneskeretsaktivister, at soldater har dræbt tre kvinder, som demonstrerede nær Banias.

Hæren er trængt ind i byen fra tre sider, men er angiveligt ikke rykket ind i de kvarterer, der er domineret af alawitter - en gren af shiaislam.

Præsident Assad er fra den alawitiske minoritet, som sidder på de fleste magtfulde positioner inden for hæren og sikkerhedsapparatet.

- Indbyggere melder om lyden af tungt skyderi, og de kan se syriske flådefartøjer ud for Banias kyst, siger borgerretsaktivisten, der ikke vil have sit navn frem.

- Sunnikvarterer og blandede kvarterer er totalt belejrede nu.

Opstand har kostet mindst 600 mennesker livet
Banias ligger i det nordvestlige Syrien. Den er en af de byer, hvor demonstrationerne mod styret har været mest vedholdende, siden demokratibevægelsen for alvor indledte sine protester for syv uger siden.

De overvejende sunnimuslimske distrikter i Banias har været under demonstranternes kontrol i den seneste måneds tid.

Regeringen hævder, at Banias er "centrum for terror", og at syriske soldater er blevet dræbt af bevæbnede grupper.

Borgerretsgrupper har udsendt en meddelelse, hvor de afviser påstanden og understreger, at det syriske regime forsøger at sprede frygt blandt alawitterne.

Menneskerettighedsgrupper siger, at den foreløbig syv uger lange opstand i Syrien har kostet mindst 600 mennesker livet. 8000 er fængslet eller forsvundet, siger organisationerne.

Menneskerettighedsgrupper siger, at den foreløbig syv uger lange opstand i Syrien har kostet mindst 600 mennesker livet. 8000 er fængslet eller forsvundet, siger organisationerne.