Team Six brugte tophemmelig stealth-helikopter

Nye billeder viser, at den helikopter, som Team Six brugte i aktionen mod bin Laden, muligvis er en tophemmelig stealth-udgave

Her kan man se, hvordan en modificeret Black Hawk helikopter kunne se ud (Grafik: Ugo Crisponi/David Cenciotti-http://cencio4.wordpress.com)
Her kan man se, hvordan en modificeret Black Hawk helikopter kunne se ud (Grafik: Ugo Crisponi/David Cenciotti-http://cencio4.wordpress.com)

USA har tilsyneladende ikke bare brugt deres bedste soldater i aktionen mod Osama bin Laden men samtidig også deres allerbedste materiel. Flyveeksperter mener endda, at Team Six har brugt en helt nyudviklet og tophemmelig stealth-helikopter for at kunne snige sig ubemærket ind over grænsen til Pakistan, skriver Wired.com.

Team Six ankom til Abottabad i fire helikoptere, men på grund af fejl på den ene måtte de efterlade den på stedet, hvor de prøvede at destruere den så godt som muligt.

Tophemmelig helikopter
Det gik bare ikke helt, og nu er der så sluppet et billede ud af vragdelene, og det har fået verdens flyeksperter op af stolene.

En stor gruppe af dem mener, at billederne viser en helt ny stealth-helikopter, som USA i al hemmelig har udviklet til brug i deres sværeste missioner.

Se også: TV: Her er jernmændene der dræbte bin Laden

Stealth-teknologien bliver brugt til at lave militære fly, som har et reduceret radarreflekterende areal, så det bliver sværere for fjenden at opdage flyene.

Modificeret Black Hawk
Andre mener, at vragdelene tyder på, at militæret i stedet har modificeret en eksisterende Black Hawk helikopter kraftigt, og at det var sådan en type, de brugte til aktionen i søndags.

Direktøren for CIA, Leon Panetta, støtter den sidste teori, da han i tirsdags udtalte, at Team Six blev båret ind af to Black Hawk helikoptere.