Bin Laden boede i marihuana-plantage

Terrorlederens fæstning i Pakistan var omgivet af pot

Bin Ladens ejendom i Abbottabad var omgivet af marihuana-marker. (Foto: AP)
Bin Ladens ejendom i Abbottabad var omgivet af marihuana-marker. (Foto: AP)

Det er måske ikke så mærkeligt, at ingen i den pakistanske by Abbottabad bemærkede, at verdens mest eftersøgte mand, terrorlederen Osama bin Laden, 54, levede blandt dem. Ifølge den amerikanske tv-station CNN var bin Ladens velbevogtede ejendom nemlig omgivet af marihuana-marker.

Den populære plante vokser på tre sider af ejendomskomplekset, hvor bin Laden i årevis kan have boet med sine koner og børn. Amerikanske elitesoldater likviderede mandag morgen den eftersøgte terrorist efter mere end ti års klapjagt.

Trods Abbottabads ry som garnisonsby burde opdagelsen af marihuana ikke komme som en overraskelse. Pakistan tjener omkring 20 milliarder kroner om året på narkoeksport. Marihuana skæpper godt i kassen, men hovedindtægten stammer fra opium.

Krigen fortsætter
Samtidig fortæller CIA-chef Leon Panetta tirsdag aften, at krigen mod al-Qaeda fortsætter. Panetta formoder, at bin Ladens højre hånd, Ayman al-Zawahiri, vil overtage lederrollen i terrornetværket.

– Han er hurtigt på vej mod toppen af listen, siger Panetta i et interview med CBS News.

CIA-chefen forklarer, at USA vil forsøge at udnytte det magttomrum, som er opstået i terrororganisationen efter bin Ladens død.

– Vi mener, at det vil give os mulighed for at fortsætte angrebene mod dem midt i den forvirring og debat, som de skal igennem for at finde ud af, hvem der erstatter bin Laden, siger Panetta.

– Jeg kan forsikre dig for, at lige meget hvem det er, så er han nummer ét på vores liste.

1 af 2 Osama bin Laden med sin højre hånd Ayman al-Zawahiri. (Foto: AP)
2 af 2 Bin Ladens ejendom i Abbottabad var omgivet af marihuana-marker. (Foto: AP)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere