Bin Ladens harddisk beslaglagt

USA håber at have gjort et efterretnings-kup af de helt store i Osama bin Ladens villa i Pakistan

Det var her Osama bin Laden boede, da specialstyrken trængte ind og dræbte ham. (Foto: AP)
Det var her Osama bin Laden boede, da specialstyrken trængte ind og dræbte ham. (Foto: AP)

Specialstyrkerne, der nedkæmpede terrorist-lederen Osama bin Laden i hans villa i Abbottabad i Pakistan, har ifølge politico.com gjort, hvad der kan vise sig at være det største efterretningsmæssige anslag mod terror-netværket al-Qaeda nogensinde.

Efter nedskydningen af bin Laden tog de amerikanske soldater alt af interesse med sig fra ejendommen, og det inkluderer blandt andet en lang række computere og eksterne harddiske.

- Det kan vise sig at være alle efterretningskups moder. De tog alt med. Forestil dig, hvad der kan ligge af afslørende information på Osama bin Ladens harddisk, fabulerer en anonym embedsmand over for politico.com.

Alt gennemgås minutiøst
Nu skal computerteknikere i det amerikanske militær i gang med at strippe computerne og de eksterne harddiske for information.

Den del af processen skal allerede være i gang på et hemmeligt sted i Afghanistan.

- Flere hundrede personer er ved at undersøge materialet, og i Washington er de helt vilde og spændte på, hvad der kan komme ud af det. Hvis blot 10 % af materialet gør os i stand at rette yderligere slag mod al-Qaedas struktur, så er det et rent kup, siger kilden til politico.com.

Billeder af død bin Laden er voldsomme
Mens efterretningstjenesten godter sig over de beslaglagte computere, er der kommet yderligere oplysinger frem om missionen, hvor bin Laden blev dræbt.

Selve ildkampen med bin Laden, der sov på tredje etage i ejendommen, da soldaterne trængte ind, varede ganske få sekunder og blev afsluttet med et dræbende skud mod Osama bin Ladens hoved.

Billederne af den døde bin Laden er ifølge politico.com grusomme, hvilket komplicerer myndighedernes overvejelser om at offentliggøre dem.

Der er også fotos af Osama bin Laden i hvidt ligklæde inden begravelsen til havs.

Læs også: USA vil vise bin Laden-dødsvideo

Der blev brugt fire helikoptere ved missionen. To af dem fløj specialstyrken til ejendommen og to var med som reservefartøjer. Men da den ene af de to helikoptere, der havde sat soldaterne af ved ejendommen i Abbottabad fik problemer med maskineriet, sprængte soldaterne den i luften og benyttede en af reservehelikopterne.

Se bin Ladens base i Abbottabad her.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.