Sådan gemte han sig i ti år

Stenrige bin Laden brugte sine penge, kontakter og sans for hemmelighedskræmmeri til at holde sig på lang afstand af sine forfølgere.

Bin Laden havde angievlifgt et kodeord, der blev brugt af ham og hans nærmeste, hvis der var fare på færde. (Arklivfoto;:AP)
Bin Laden havde angievlifgt et kodeord, der blev brugt af ham og hans nærmeste, hvis der var fare på færde. (Arklivfoto;:AP)

Massevis af penge, et hold bundloyale følgesvende og et fantastisk godt skjulested i ødemarken.

Sådan lykkedes det verdens mest eftersøgte mand, Osama bin Laden, at holde sig godt gemt i ti år.

Han var ellers oppe mod overmagten: Den saudisk-fødte terrorboss blev forfulgt intenst af historiens stærkeste militærmagt, og der dinglede en dusør på 25 millioner dollar over turbanen på ham.

Alligevel lykkedes det Osama at forblive på fri fod.

Efter det blodige terroranslag på World Trade Center i 2001, hvor bin Laden i første omgang kom på verdens læber, flyttede han frem og tilbage mellem Kandahar og Kabul i Afghanistan. Det skriver den britiske avis The Telegraph.

Kun tre måneder efter 11. september overlevede han et luftbombardement fra amerikanske flystyrker. De slog til mod hulekomplekset i de øde Tora Bora-bjerge, hvor bin Laden søgte tilflugt. Men han overlevede.

Efterfølgende smuglede tætte allierede ham over grænsen til Pakistan. Formentligt bakket op af korrupte politifolk med beskidte penge i hånden.

Den militante pakistanske præst Maulawi Nur Muhammad gav ham rigeligt med krigere til at eskortere ham og den næstkommanderende Ayman al-Zawahiri rundt.

Al-Quaeda-chefen tænkes at have boet i den voldelige provins Kunar.

Osama bin Laden, kendt blandt venner som 'sheiken', var evigt bevogtet af 40 bodyguards. Han bevægede sig med den største forsigtighed frem og tilbage i det retsløse stammeområde mellem Afghanistan og Pakistan.

Havde et kodeord
Bin Ladens nærmeste har haft et kodeord, som de har brugt som advarsel, når fjendtlige styrker nærmer sig. Det kom på banen ved mindst en lejlighed, da amerikanske tropper kom endda meget tæt på bin Ladens tilholdssted, forlyder det. Men amerikanerne kom aldrig tæt nok på. Før nu.

Det forlyder, at Bin Laden har omgivet sig med et følge af utroligt loyale rygklappere, som afskyer alt, der hedder USA og Washington.

Terrorbossen har også og betalte millionsummer til lokale stammefolk, som har holdt hånden over ham, skriver Telegraph.

Det store hemmelighedskræmmeri omkring Osamas person og opholdssted var en relativt let sag i de øde stammeområder. Men intensive bombeangreb har åbenbart tvunget Osama bin Laden på flugt, og det blev hans skæbne, da han kom ind i byen.

Det skabte åbenbart for meget opmærksomhed, da han søgte tilflugt i et luksuriøst tre-etagershus i hovedstaden Islamabad.Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere