Planlagde terror mod det danske landshold

Det danske fodboldlandshold skulle udsættes for terror under VM i Sydafrika. Og hvis al-Qaeda ikke kunne få ram på spillerne, skulle danske roligans dræbes, oplyser anholdt terrorist

Al-Qaeda planlagde terror mod det danske fodboldlandshold som hævn for Jyllands-Postens Muhammed-tegninger. Her ses Thomas Kahlenberg efter en scoring. (Foto: Mikkel Khan)
Al-Qaeda planlagde terror mod det danske fodboldlandshold som hævn for Jyllands-Postens Muhammed-tegninger. Her ses Thomas Kahlenberg efter en scoring. (Foto: Mikkel Khan)

Det danske fodboldlandshold står højt på terroristernes dødsliste. Det hævder en saudiarabisk al-Qaeda-militant, som er blevet anholdt i Irak.

Den anholdte, Abdullah Azam Saleh al-Qahtani, har i et interview med det amerikanske nyhedsbureau Associated Press sagt, at de danske foldboldstjerner skulle angribes under VM i Sydafrika som hævn for Muhammed-tegningerne.

LÆS OGSÅ: PET: VM et attraktivt mål

Abdullah Azam Saleh al-Qahtani siger, at han diskuterede planerne med sine kampfæller i slutningen af 2009.

- Vi diskuterede muligheden for at få hævn over fornærmelserne mod Profeten Muhammed ved at angribe Danmark og Holland, siger han og tilføjer, at al-Qaeda anser VM-slutrunden i Sydafrika for en 'vigtig begivenhed' og dermed et oplagt terrormål.

- Målet var at angribe de danske og hollandske hold og deres fans, siger Abdullah Azam Saleh al-Qahtani til Associated Press.

- Hvis vi ikke var i stand til at angribe spillerne, ville vi gå efter fansene i stedet for, siger han og tilføjer, at angrebet skulle udføres ved hjælp af skydevåben og bilbomber.

Bin Ladens højre hånd
En irakisk sikkerhedsofficer siger til det amerikanske nyhedsbureau, at terrorcellen endnu ikke havde taget konkrete skridt i forbindelse med planerne. Desuden skulle Osama bin Ladens højrehånd, Ayman al-Zawahiri, først godkende planerne, siger sikkerhedsofficeren.

Det er et åbent spørgsmål, om al-Qaeda-cellen overhovedet ville være i stand til at udføre en kompliceret terrorhandling så langt fra hjembasen.

Vish Naidoo, en talsmand for det sydafrikanske politi, oplyser, at de sydafrikanske myndigheder stadig afventer nærmere oplysninger om sagen fra de irakiske myndigheder. FIFA har ikke ønsket at udtale sig om sagen.

Saudiarabisk officer
De irakiske myndigheder kunne anholde Abdullah Azam Saleh al-Qahtani, fordi hans navn dukkede op under en husundersøgelse i jagten på lederne for al-Qaeda i Irak, Abu Ayyub al-Masri og Abu Omar al-Baghdadi. Al-Masri og al-Baghdadi blev dræbt i april.

Al-Qahtani er tidligere officer i den saudiarabiske hær og menes at have stået bag omfattende terror i Irak siden 2004.

1 af 3 Den anholdte, Abdullah Azam Saleh al-Qahtani, kalder fodbold-VM for et 'vigtigt terrormål'. (Foto: AP)
2 af 3 Den irakiske militærtalsmand, generalmajor Qassim al-Moussawi, fortæller om anholdelsen af den saudiarabiske terrorist. (Foto: AP)
3 af 3 Al-Qaeda planlagde terror mod det danske fodboldlandshold som hævn for Jyllands-Postens Muhammed-tegninger. Her ses Thomas Kahlenberg efter en scoring. (Foto: Mikkel Khan)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen