11 turister terrordræbt i Marokko

Massakre på populær café i Marrakesh - ingen danskere blandt ofrene, melder Udenrigsministeriet med det lokale politi som kilde

Et af terrorofrene ligger tildækket med duge på det blodige cafégulv i Marrakesh. (Foto: AP)
Et af terrorofrene ligger tildækket med duge på det blodige cafégulv i Marrakesh. (Foto: AP)

Bomben torsdag på en central plads i Marokkos turisthovedstad Marrakesh var med sikkerhed terror, siger landets myndigheder.

15 mennesker meldes dræbt og 20 såret, da en mand angreb den populære Argana Cafe på Djerma el-Fna-pladsen.

11 af de dræbte er udenlandske turister, heraf fem kvinder, siger en hospitalskilde til nyhedsbureauet AFP.

Danskere uskadt
Herhjemme oplyser Udenrigsministeriet til ekstrabladet.dk, at ingen danskere er blandt ofrene. Det har politiet i Marrakesh meddelt til den danske ambassade i regeringsbyen Rabat.

- Først arbejdede vi ud fra den hypotese, at eksplosionen kunne være en ulykke. Men de indledende undersøgelser på stedet viser, at dette er en kriminel handling, siger Khalid Naciri, talsmand for den marokkanske regering, til fransk tv.

Satte kuffert og gik
Et vidne fortæller, at en mand kom ind på caféen, satte en kuffert og hurtigt forlod stedet. Kort efter eksploderede kufferten.

- Det lød som en bombe. Jeg gik udenfor og så røg og nedstyrtede bygningsdele. 1. salen af cafeén ligger i ruiner, siger briten Hugo Somersham-Jones til BBC.

Bedømt ud fra deres påklædning var de sårede overvejende turister, siger portugiseren Alexandre Carvalho til AP.

Franskmænd og en brite
Marokkansk tv oplyser, at seks af de dræbte er franskmænd. Og den fransk avis Le Figaro skriver, at der også er en brite blandt dødsofrene. Men intet af dette er officielt bekræftet.

Under den arabiske opstand har der også været uro i Marokko de seneste to måneder, men ikke i det omfang andre lande i regionen har oplevet.

45 mennesker blev i maj 2003 dræbt under et terrorangreb i den marokkanske storby Casablanca, og den samme islamistiske personkreds havde forbindelse til togbomberne i Madrid året efter, hvor 191 omkom.

Er du i Marrakesh? Så kontakt ekstrabladet.dk på 1224@eb.dk eller sms 1224.