Tornadoer koster 185 menneskeliv i USA

Et voldsomt uvejr med mange kraftige tornadoer har medført massive ødelæggelser i flere amerikanske delstater

Monster-tornadoer hærger i USAs sydstater. Alabama er særlig hårdt ramt og er en af de stater, der er i katastrofetilstand. (Foto: AP)
Monster-tornadoer hærger i USAs sydstater. Alabama er særlig hårdt ramt og er en af de stater, der er i katastrofetilstand. (Foto: AP)

Det voldsomme uvejr med adskillige kraftige tornadoer, der onsdag ramte flere amerikanske delstater, har medført 'massive materielle ødelæggelser', siger guvernør i delstaten Alabama, Robert Bentley.

Mindst 185 personer er omkommet, men redningsmandskab siger, at dødstallet er højere, da mange ramte områder endnu ikke er gennemsøgt.

Se tv: Tornadoer trækker et spor af død efter sig

Værst ramt er Alabama, hvor foreløbig 131 personer er fundet dræbt af uvejret. I Mississippi er 32 dræbt, mens 10 omkom i Georgis og 11 i Arkansas.

I Alabama hærgede en 1,5 kilometer bred voldsom tornado universitetsbyen Tuscaloosa, og der er rapporter om hele bydele, der er jævnet med jorden.

Der er erklæret katastrofetilstand i Alabama, Arkansas, Kentucky, Mississippi, Missouri, Tennessee og Oklahoma.

De lokale guvernører har indkaldt den nationale garde til at hjælpe med redningsopgaver og oprydning.

Se tv: Vilde billeder: Her hærger monster-tornado i USA

USA's præsident, Barack Obama, siger, at de føderale myndigheder vil sætte ind med hjælp til Alabama, der er hårdest ramt.

USA's Nationale Meteorologiske Institut siger, at der siden i fredags har været næsten 300 tornadoer i delstaterne.

Flere end 130 af tornadoerne ramte de sydlige delstater alene onsdag.