11 dræbt i sydøstasiatisk grænsestrid

Udenrigsministre mødes mandag for at få sat en stopper for kampene mellem Thailand og Cambodja

De seneste dages grænsestridigheder mellem Thailand og Cambodja har kostet 11 mennesker livet. Det oplyser myndighederne i Thailand mandag.

Seks cambodjanske soldater er dræbt, mens fem soldater fra Thailand har mistet livet.

Det seneste offer for skudvekslingerne mellem de to lande var en thailandsk soldat, som blev dræbt sent søndag.

Styrkerne slås om kontrollen over to 900 år gamle templer. I februar var der også kampe mellem de to nabolande om templerne, og dengang forsøgte både Thailand og Cambodja at få FN's Sikkerhedsråd til at gribe ind.

Kampene i februar kostede 10 mennesker livet.

I 1962 fastslog Den Internationale Domstol under FN, at templerne tilhører Cambodja. Domstolen afgjorde dog ikke, hvem der har retten til det omkringliggende område.

Foreløbig har der ingen skudvekslinger været mandag i jungleområdet i den østlige del af Thailand, og muligvis hænger det sammen med, at andre lande forsøger at berolige gemytterne.

Mandag er der planlagt samtaler mellem de to landes udenrigsministre samt Indonesiens udenrigsminister, Marty Natalegawa, som også står i spidsen for Sammenslutningen af de Sydøstasiatiske Lande (ASEAN).

Hvorfor stridighederne, som med jævne mellemrum har stået på siden 1950'erne, nu igen er blusset op, er uklart.

Iagttagere siger til nyhedsbureauet Reuters, at en eller begge parter i konflikten måske har fyret op under uoverensstemmelserne af indenrigspolitiske årsager. Thailand afholder parlamentsvalg i juli i år.