Yemens præsident er parat til at gå af

Præsident Ali Abdullah Salehs parti i Yemen går nu ind på Golfens Samarbejdsråds politiske overgangsplan

Dagen igennem har demonstranterne kæmpet for at få præsidenten til at gå af (foto: AP)
Dagen igennem har demonstranterne kæmpet for at få præsidenten til at gå af (foto: AP)

Yemens regerende parti har oplyst til de Golf-arabiske faddere til en politisk overgangsplan, at man støtter forslaget fuldt ud, siger partitalsmand Tariq Sham.

- Det regerende parti har oplyst udenrigsministrene i Golfens Samarbejdsråd, GCC, at man godtager golfstaternes initiativ fuldt ud, siger han.

Planen fra Golfens Samarbejdsråd stiller som betingelse, at Yemens præsident, Ali Abdullah Saleh, der har været vidne til månedlange masseprotester, overdrager magten til sin vicepræsident.

Det skal ske en måned efter, at en aftale er skrevet under med oppositionens styrker, ligesom han vil blive garanteret immunitet, så han ikke kan retsforfølges.

Yemens koalition af oppositionspartier hilser lørdag det Golf-arabiske initiativ til præsidentens magtoverdragelse velkommen. Men de siger samtidig, at de ikke vil deltage i en national samlingsregering.

- Initiativet hilses velkommen af oppositionen med undtagelse af dannelsen af en national samlingsregering, siger oppositionens nuværende formand, Yassin Noman.

Oppositionen har også understreget, at den ikke vil acceptere et centralt element i Golfplanen, nemlig at præsident Saleh og hans familie friholdes for retsforfølgelse.