Syrien anholder politisk aktivist

Kort efter Syriens parlament ophæver undtagelseslove, anholder politiet en venstreorienteret aktivist

Syrisk politi anholder en kendt venstreorienteret menneskeretsaktivist på trods af, at parlamentet i Damaskus netop har ophævet en række kontroversielle undtagelseslove.

Det oplyser en menneskeretsgruppe i Damaskus.

Aktivisten Mahmud Issa blev anholdt sent tirsdag aften i byen Homs kort efter, at han var blevet interviewet til den arabiske tv-station al-Jazeera.

- En gruppe sikkerhedsbetjente fra regimet mødte op og tog Mahmud Issa med, siger Rami Abdel Rahman, der er med i gruppen Syrian Observatory for Human Rights.

I interviewet med al-Jazeera siger Mahmud Issa, at han ved, hvem der dræbte den kendte general Adobo Khodr al-Tellawi i Homs, og at myndighederne bør undersøge sagen og bringe de skyldige for en domstol.

Regimet i Damaskus siger til gengæld, at 'kriminelle væbnede grupper' står bag drabet på Khodr al-Tellawi.

Regimet anklager 'kriminelle væbnede grupper' for at stå bag den seneste måneders mange demonstrationer mod præsident Bashar al-Assad.

Anholdelsen kom kun et par timer efter, at parlamentet stemte for at ophæve undtagelseslovene fra 1963.

Lovene er siden da blevet anvendt til at slå ned på oppositionen og kritikere af det regerende Bath-parti og familien Assad, der har styret Syrien med hård hånd.

Selv om parlamentet har vedtaget at ophæve lovene, er det uklart, hvornår de formelt er ophævet. Det sker først, når Bashar al-Assad har underskrevet beslutningen, og det er ikke sket onsdag formiddag.