Her beder aktivist forgæves for sit liv

Italiensk aktivist og blogger hængt i Gaza få timer efter, at han blev bortført og udstillet på video

Vittorio Arrigoni, 36, vises frem på youtube-video. Få timer senere blev han fundet hængt i Gaza. (Screendump)
Vittorio Arrigoni, 36, vises frem på youtube-video. Få timer senere blev han fundet hængt i Gaza. (Screendump)

Den italienske fredsaktivist Vittorio Arrigoni, 36, der blev fundet hængt i Gaza få timer efter, at han kneblet og bundet var blevet vist frem i en video, blev fredag aften mindet i det palæstinensiske selvstyreområde.

Cirka 2000 palæstinensere mødte op til en mindehøjtidelighed, hvor Huweida Arraf, leder af den palæstinensiske solidaritetsbevægelse, ISM, fordømte det 'meningsløse drab'.

– Vittorio var virkelig elsket i Gaza. Jeg troede ikke, at der var én procents chance for, at de ville dræbe ham. Det er et stort chok, siger Arraf ifølge nyhedsbureauet Associated Press.

Vittorio Arrigoni er den første udlænding, som er blevet kidnappet og dræbt, siden den militante Hamas-bevægelse fik magten i Gaza.

Arrigoni blev bortført torsdag, og en lille al-Qaeda-relateret gruppe offentliggjorde kort efter videoen, hvor de sagde, at gidslet ville dø, hvis ikke deres leder blev frigivet fra fængslet inden fredag klokken 17.

Det er uklart, hvorfor gruppen, der kalder sig Monoteisme og Hellig Krig, dræbte italieneren inden fristens udløb. Trods videoen offentliggjorde gruppen senere en udtalelse, hvor den afviste at have ansvaret for Arrigonis død.

Både Hamas-regeringen og den italienske regering har fordømt drabet på Vittorio Arrigoni, der siden 2008 havde boet i Gaza og kæmpet for den palæstinensiske sag.

1 af 2 Palæstinensere mindes den italienske fredsaktivist i Gaza. (Foto: AP)
2 af 2 Vittorio Arrigoni, 36, vises frem på youtube-video. Få timer senere blev han fundet hængt i Gaza. (Screendump)