Færge med hjælp er fremme i Misrata

En færge er ankommet til den Gaddafi-belejrede by Misrata. Om bord er mad og lægehjælp

En chartret græsk færge har lagt til kaj i havnen i byen Misrata i det vestlige Libyen, som gennem længere tid har været belejret af den libyske leder Muammar Gaddafis regeringsstyrker.

Skibet har 500 ton mad og medicin om bord, samt fire ambulancer. Yderligere er tre læger med for at afløse deres kolleger i den hærgede by.

Det fortæller Jeremy Haslam fra hjælpeorganisationen International Organization for Migration (IOM), ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det er organisationen, der har sørget for skibet.

IOM håber på at kunne få mindst 1000 af de mere end 10.000 udenlandske flygtninge, der har samlet sig i området omkring havnen og som mangler mad, rent vand og medicin, med.

- Vi stræber efter at få de mest sårbare med. Hovedsageligt vestafrikanere fra Tcad og Niger, som får mindst hjælp af lokalbefolkningen, siger Jeremy Haslam.

Natten til mandag blev der observeret sporild over Misratas centrum, og der hørtes skyderi i området omkring hospitalet, beretter kilder i byen.

Libyske regeringsstyrker bombarderede søndag oprørere vest for byen Ajdabiya med tungt artilleri og tvang hundredvis af lokale indbyggere på flugt.

Det intense bombardement af Ajdabiya skete dagen efter, at mindst otte blev dræbt og 27 andre blev såret ifølge hospitalskilder.