Domstol opløser egyptisk regeringsparti

En domstol i Egypten har opløst tidligere præsident Hosni Mubaraks mangeårige regeringsparti

Egyptens mangeårige regeringsparti, Det National Demokratiske Parti, NDP, blev lørdag opløst af en domstol i Kairo. Det oplyser juridiske kilder.

Den Øverste Administrative Domstol, hvis kendelser ikke kan appelleres, besluttede desuden, at partiets penge beslaglægges, og at alle partiets kontorer inklusive hovedkvarteret i Kairo skal overdrages til regeringen.

- Det giver ingen mening, at et regime falder, uden at dets værktøj, partiet, også falder, hedder det blandt andet i dommen.

NDP har kæmpet for sin overlevelse, lige siden Hosni Mubarak blev tvunget fra magten af folkelige protester den 11. februar. Siden da er en række andre af partiets topfolk anholdt og sat bag lås og slå mistænkt for magtmisbrug og korruption.

NDP blev dannet af den tidligere præsident Anwar Sadat tilbage i 1970'erne og har domineret egyptisk politik i de seneste tre årtier.

Talaat Sadat, en søn af den tidligere præsident og partileder, siger til egyptisk tv, at han var forberedt på, at NDP risikerede at blive tvangsopløst, og at han derfor allerede er i gang med at danne en afløser til partiet kaldet Det Ny Nationale Demokratiske Parti.