Medie: Gaddafi bruger klyngebomber mod Misrata

Ifølge New York Times og Human Rights Watch benytter Gaddafis tropper sig nu af de frygtede klyngebomber for at vinde magten i Misrata

Meget tyder nu på, at Gaddafi og hans tropper har taget et ekstra beskidt kneb i brug for at tvinge oprørerne i Misrata i knæ.

Ifølge New York Times og Human Right Watch har libyske styrker benyttet sig af den frygtede klyngebombe mindst tre gange. Klyngebomber er sortlistet af over 100 nationer - men hverken Libyen eller USA har skrevet under på Wellington-deklarationen, som Danmark gjorde det i 2008. Klyngebomber er sortlistet, fordi de kræver for mange civile ofre.

BBC har talt med en læge i Misrata, som kalder sig Abdullah. Ifølge ham er flere civile blevet bragt ind på byens hospitaler efter bombningerne.

Human Rights Watch,at der er obseveret eksplosioner over el-Shawahda-kvarteret i Misrata. Ifølge organisationen skulle der være tale om bomber af typen MAT-120.

- Det er forfærdeligt, at Libyen bruger sådanne våben, specielt når der er tale om angreb på boligområder, siger Steve Goose, som er leder af våbendivisionen i Human Rights Watch.