Gaddafi i åben bil i Tripoli - mens Nato bomber

Den libyske diktator Muammar Gaddafi kørte gennem Tripoli med armene løftet i triumf, mens Nato smed bomber over byen

Den stædige oberst viste torsdag aften, at han bestemt ikke frygter Natos bombefly. Mens Tripoli blev angrebet fra luften, drønede Gadddafi rundt i en bil. (Foto: AP)
Den stædige oberst viste torsdag aften, at han bestemt ikke frygter Natos bombefly. Mens Tripoli blev angrebet fra luften, drønede Gadddafi rundt i en bil. (Foto: AP)

Mens Natos bombefly gennemførte angreb mod mål i Tripoli torsdag aften, kørte den libyske diktator Muammar Gaddafi triumferende rundt i hovedstaden i en åben bil.

Gaddafi viste dermed åbenlyst sin foragt for Natos bombeangreb, som endnu ikke har formået at tvinge ham fra magten i den månedlange konflikt.

Mindst fire eksplosioner kunne ifølge internationale nyhedsbureauer høres i hovedstaden, mens kampfly kunne ses på himlen over bydelen, hvor Gaddafi har sit hovedkvarter.

– Tripoli bliver netop nu bombet. Der er civile ofre, lød meldingen på den statskontrollerede tv-station Al-Libya.

Den libyske tv-station viste samtidig billeder af oberst Gaddafi, som iklædt en grøn safari-hat, mørke solbriller og en sort jakke, drønede gennem hovedstaden og vinkede til folk på gaden.

Ifølge tv-kanalen fandt køreturen sted netop som Nato-flyene angreb Tripoli.

Advarer om massakre
Luftangrebet kommer efter, at oprørsbevægelsen har advaret om, at en massakre er nærforestående i Misrata, hvis Nato ikke angriber Gaddafis styrker i byen.

Samtidig har Nato-landene på et møde i Berlin givet hinanden håndslag på at fortsætte bombningerne i Libyen 'så længe, det er nødvendigt'.

Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, sagde imidlertid, at alliancen har brug for flere fly til Libyen-operationen.

– For at undgå civile tab skal vi bruge meget sofistikeret udstyr. Så vi har brug for flere fly, der kan foretage luft-til-jord præcisionsangreb, sagde han.

1 af 4 'Den broderlige revolutionsleder i Tripoli for lidt siden, mens korsfarer-kolonialisterne bomber', lyder teksten til billederne på libysk tv. (Foto: AP)
2 af 4 Gaddafi nægter at træde tilbage som leder i Libyen, og Nato har endnu ikke formået at få ham på andre tanker. (Foto:AP)
3 af 4 Gaddafis køretur vakte stor opmærksomhed i hovedstaden. (Foto: AP)
4 af 4 Den stædige oberst viste torsdag aften, at han bestemt ikke frygter Natos bombefly. Mens Tripoli blev angrebet fra luften, drønede Gadddafi rundt i en bil. (Foto: AP)