FN: Vi vil beskytte Gbagbo

Gbagbo er i modstanderens varetægt, men FN oplyser, at de vil beskytte den tidligere præsident

FN vil beskytte Gbagbo, der lige nu befinder sig i sine modstanderes varetægt(Foto: Emanuel Ekra)
FN vil beskytte Gbagbo, der lige nu befinder sig i sine modstanderes varetægt(Foto: Emanuel Ekra)

Nyheden om, at den tidligere præsident for Elfenbenskysten, Laurent Gbagbo er anholdt er dagen i dag går verden rundt, og selv om han nu er i sine modstanderes varetægt, kan han regne med FN-beskyttelse. Det oplyser FN-talsmand Farhan Haq, skriver politiken.dk., som har oplysningerne fra Reuters.

Sørger for beskyttelse
Farhan Haq oplyser, at FN´s fredsbevarende styrker UNOCI sørger for beskyttelse og sikkerhed i overensstemmelse med FN´s mandat. Talsmanden forklarer til Reuters, at UNOCI har mandat til at beskytte parterne i konflikten i Elfenbenskysten, og i denne er Gbagbo som bekendt inkluderet.

Læs også: Franske elitesoldater anholder præsident

Gbagbo blev anholdt tidligere i dag i sit hjem i byen Abidjan. Ifølge Reuters er den tidligere præsident bragt til et hotel i samme by, og hans kone skulle eftersigende også være anholdt. Forløbet omkring anholdelsen er endnu uklart, men Gbagbo er i modstanderen Alassane Ouattaras styrkers varetægt.

- FN's styrker i Elfenbenskystens har bekræftet, at tidligere præsident Laurent Gbagbo har overgivet sig til Alassane Ouattaras styrker, og at han er i deres varetægt, lød meldingerne tidligere i dag fra en FN-talsmand.

Månedlange uroligheder
Elfenbenskysten har i månedsvis været plaget af voldsomme kampe mellem militæret og støtterne til den folkevalgte præsident, Alassane Quattara. Den nuværende præsident Laurent Gbagbo har nægtet at acceptere valgresultatet fra den 28. februar sidste år, hvor Quattara fik flest stemmer og dermed blev vinder af valget.