Israel dræber 11 palæstinensere på et døgn

Volden eskalerer mellem Israel og Hamas-bevægelsen, der kontrollerer Gazastriben

Israelske kampfly og kampvogne har fredag og natten til lørdag beskudt mål i Gazastriben, hvilket har kostet 11 palæstinensere livet. Dermed er der tale om det mest dødbringende døgn mellem de to folk siden Gazakrigen, der sluttede i januar 2009.

Hamas og en række andre militante palæstinensiske grupper erklærede torsdag aften en våbenhvile over for Israel. Samme dag havde Hamas-medlemmer ramt en israelsk skolebus med en mortergranat. En teenager blev hårdt såret, og chaufføren kom lettere til skade.

- Angrebet mod skolebussen i går gik over grænsen. De, som prøver at skade og dræbe børn, vil være ansvarlige for deres egen død, siger Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, fredag.

De forskellige palæstinensiske grupper overholdt ikke deres egen våbenhvile fredag, men affyrede i stedet snesevis af mortergranater mod det sydlige Israel.

Siden mortergranaten mod den israelske bus har Israels militær lanceret mere end 20 angreb mod Gazastriben. Tidligt lørdag var i alt 16 palæstinensere, inklusive en 10-årig dreng, fem Hamas-folk og en politimand, blevet dræbt siden torsdag.

- Vores hellige krigere er klar til at reagere på zionisternes aggressioner, siger Hamas' væbnede gren, Ezzedine al-Qassambrigaderne.