Danske fly bomber ved Gaddafis hjemby

Efter to ugers angreb mod Gaddafis hærenheder har danske kampfly smidt 134 bomber på 58 missioner

De danske kampfly fortsætter deres angreb mod Muammar Gaddafis hærenheder og har i løbet af det seneste døgn været på yderligere fire missioner.

På to af missionerne blev der sammenlagt smidt otte præcisionsbomber mod ammunitions- og missildepoter syd for byen Sirte.

Det oplyser Flyvertaktisk Kommando.

Læs også: Gaddafi: Lad os stemme om det

Med det seneste døgns fire missioner har det danske bidrag til krigen mod Gaddafi rundet 58 missioner og 134 bomber.

Flyvertaktisk Kommando oplyser til Ritzau, at bomberne koster henholdsvis 200.000 og 300.000 kroner stykket. De danske F-16-fly har smidt cirka lige mange af hver slags.

Dermed lyder regningen for ammunition indtil videre på et godt stykke over 30 millioner kroner.

Danmark har indtil videre stillet seks kampfly, et transportfly og op mod 130 mand til rådighed for Nato i kampen mod den libyske diktator. Yderligere fem danskere forventes at ankomme til basen på Sicilien i løbet af denne uge.

Selvom den internationale koalition og Natos væbnede angreb har varet mere end to uger, er den libyske hær fortsat stærk.

Læs også: Krig på første klasse

Indtil videre har koalitionen og Nato ødelagt 30 procent af Gaddafis militære kapacitet i Libyen, siden angrebene gik i gang den 19. marts, oplyser brigadegeneral Mark van Uhm fra Nato.

Han siger samtidig, at flyangrebene i Libyen er fortsat med uformindsket styrke, siden Nato overtog alle militære operationer i sidste uge.

Ifølge flere rapporter mener oprørerne i Libyen dog, at de internationale angreb mod Gaddafi-styrkerne er blevet mindre effektive.