Gigantisk vandkanon skal køle Fukushima-værket

En af verdens største betonkanoner skal flyves til Japan for at pumpe havvand op, der skal bruges til at nedkøle reaktorerne

En af verdens største betonkanoner er på vej fra USA til Fukushima-kraftværket i Japan
En af verdens største betonkanoner er på vej fra USA til Fukushima-kraftværket i Japan

Der kommer nu hjælp til det katastroferamte Fukushima-atomkraftværk i Japan. En af verdens største betonkanoner er på vej fra USA, og den amerikanske maskine skal først og fremmest bruges til at pumpe havvand på de overophedede reaktorer, skriver dr.dk.

Japans regeringsleder Naoto Kan har for første gang, siden Japan blev ramt af det voldsomme jordskælv og den efterfølgende tsunami, besøgt de ødelagte byer i de områder, der blev hårdest ramt af den massive naturkatastrofe. Naoto Kan besøgte også et evakueringscenter, hvor nogle af de utallige hjemløse bor, og her lovede han, at den japanske regering vil hjælpe japanerne 'hele vejen igennem'.

Katastrofen fortsætter
Men selvom Naota Kan lover at hjælpe den japanske befolkning, er katastrofen langt fra slut. En 20 cm stor revne i en pumpe i reaktor to på Fukushima-værket er utæt, og radioaktivt vand løber ud i Stillehavet, skriver CNN.

Læs også: Fukushima-reaktorer rives ned

FN's atomenergiagentur har opfordret Japan til at fordoble evakueringszonen ved kraftværket, men det har myndighederne afvist.

- Vi mener ikke, at der er behov for at udvide evakueringen. Radioaktiviteten er ikke farlig for mennesker, siger regeringstalsmand Yukio Edano ifølge Reuters.

Opfordringen fra FN kommer, efter at der blev målt stigende radioaktiv stråling uden for zonen.

Radioaktiviteten i havet ud for det katastroferamte kraftværk stiger stadig, og der er konstateret radioaktivitet i drikkevandet i Tokyo.

Læs også: Radioaktiv stråling stiger igen