De blev dræbt i FN-massakren

Svenske Joakim Dungel og norske Siri Skare mistede livet uden det blodige angreb i Afghanistan

Svenske Joakim Dungel blev halshugget under det blodige angreb i Afghanistan, hvor syv FN-ansatte mistede livet
Svenske Joakim Dungel blev halshugget under det blodige angreb i Afghanistan, hvor syv FN-ansatte mistede livet

33-årige Joakim Dungel fra Sverige og 52-årige Siri Skare fra Norge blev begge halshugget under en blodig massakre på FN´s hovedkvarter i byen Mazar-i-Sharif i det nordlige Afghanistan, hvor syv FN-ansatte mistede livet.

Den formodede bagmand bag massakren er pågrebet, ligesom omkring 20 andre personer er anholdt i sagen.

Læs også: Militante anholdt efter massakre på FN-ansatte

Adskillige topposter
Joakim Dungel var jurist i FN, og han var ankommet til Afghanistan kort tid inden, han blev dræbt i massakren. Joakim Dungel har tidligere besiddet flere topposter, og han har bl.a. arbejdet for den internationale domstol i Haag, skriver expressen.se.

- Det er forærdeligt tragisk, det som er sket. Han var helt ny på jobbet, og jeg har ikke været i Mazar, siden han begyndte. Det er ofte de civile, der er i den absolutte farezone, siger Sveriges ambassadør i Afghanistan, Torbjörn Petterson.

Læs også: 33-årig svensker dræbt: FN-folk fik hugget hovedet af

En respekteret officer
Siri Skare var jagerpilot og ankom til Afghanistan i august sidste år. Forinden havde hun flere risikofyldte jobs i udlandet.

- Hun var en meget højt respekteret officer, siger majorgeneral Morten Haga Lunde til Dagbladet.

Sikkerhedsrådet forlanger nu, at den afghanske regering skal forbedre sikkerheden for FN-ansatte, der arbejder i det uroprægede land, skriver politiken.dk.

Foruden Siri Skare og Joakim Dungel mistede fire nepalesiske soldater livet. Nationaliteten på den syvende, udlandske FN-medarbejder er endnu ikke bekræftet, men embedsmænd i Rumænien siger, at den syvende er romæner.