Japan spuler mere vand på kraftværk

Japan fortsætter med at spule vand på det ødelagte kraftværk Fukushima. 30 brandbiler køres i stilling fredag

30 brandbiler bliver nu sat in di kampen mod overophedning af kraftværket Fukushima i Japan. De skal spule vand ind i reaktorerne, så temperaturen ikke bliver for høj. (Foto: AP)
30 brandbiler bliver nu sat in di kampen mod overophedning af kraftværket Fukushima i Japan. De skal spule vand ind i reaktorerne, så temperaturen ikke bliver for høj. (Foto: AP)

30 japanske brandbiler står klar til at køre ud til det ødelagte kraftværk Fukushima 1 fredag eftermiddag lokal tid i endnu et forsøg på at nedkøle værkets beskadigede reaktorer og brændselsstave med store mængder vand.

Det rapporterer NHK.

Og det er ifølge de japanske myndigheder stadig reaktor tre, der prioriteres højst.

- Vi hældte vand på reaktor nummer tre i går. Der er ingen tvivl om, at der kom vand ind, men vi har ikke bekræftet præcis, hvor meget vand, der er derinde, fortæller regeringens talsmand, Yukio Edano, på et pressemøde ifølge AFP.

Læs: Reaktor-helte får mere stråling

-Vi vil nu fortsætte med at spule vand på reaktoren i eftermiddag. Det er reaktor nummer tre, der har højeste prioritet, tilføjer han.

Man har også forsøgt sig med at hælde vand på fra oven ved hjælp af militærhelikoptere.

Det, der præcist er sket, er, at kraftværkets pumpesystemer, der sørger for at køle de radioaktive kerner, er skyllet væk af tsunamien, der sidste fredag ramte Japan efter et jordskælv ud for landets østlige kyst.

Derfor spuler man vand ned over bassinerne i et forsøg på at holde det brugte atombrændsel nedkølet. Derved undgår man, at det nedsmelter eller bryder i brand og dermed øger strålingen.

Samtidig forsøger japanske ingeniører at genoprette strømforsyningen til kraftværkets kølesystem. Det arbejde må dog stoppe for en stund, når brandbilerne sættes ind fredag eftermiddag, skriver AFP.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?