Nordkorea er på vej med ny atomsprængning

Nordkorea planlægger endnu en atomprøvesprængning, siger sydkoreanske eksperter

Nordkorea vil måske gennemføre endnu en atomprøvesprængning for at øge landets kommende leders, Kim Jong-uns, anseelse. Det vurderer en statslig tænketank i Sydkorea.

Oplysningerne kommer en dag efter, at Nordkorea truede med et atomangreb mod Sydkorea.

Spændingen på den koreanske halvø er fortsat høj, efter at Sydkorea torsdag gennemførte en stor militærøvelse, hvis mål var at øve landets forsvar i tilfælde af et nordkoreansk angreb.

- Nordkorea vil måske gennemføre en tredje atomprøvesprængning for at vise Kim Jong-uns styrke og for at forbedre landets atombombe - og øge spændingen i området, hedder det i en analyse fra Institut for Udenrigsanliggender og National Sikkerhed.

En ny prøvesprængning er nødvendig for nordkoreanerne for at kunne forbedre landets atombombeteknologi, vurderer instituttet.

Nordkorea har gennemført to atomprøvesprængninger hidtil baseret på plutonium. Men udenlandske eksperter mener, at nordkoreanerne arbejder på at udvikle uranbaserede atomvåben.

Instituttet siger, at de såkaldte sekspartsforhandlinger om Nordkoreas atomvåben mellem USA. Kina, Rusland, Japan og de to koreanske lande meget vel kan gå i gang igen næste år. Men det sydkoreanske institut tror ikke på fremskridt i retning af at få Nordkorea til at stoppe udviklingen af atomvåben.