Øjenvidne: Prøvede at redde bombemanden

Billeder og vidneudsagn bekræfter, at bombemanden bar sprængstoffet på maven, da han slog til i Stockholm. ADVARSEL: Stærke billeder

(Foto: Aftonbladet/ Peter Wikström)
(Foto: Aftonbladet/ Peter Wikström)

Billeder fra den svenske avis Aftonbladet bekræfter, at bombemanden under attentatet i Stockholm bar bomben på maven, og at der blev fundet et reklameskilt for Fish and Chips ved hans side.

Det understøtter tidligere oplysninger fra et vidne om, at bombemanden var kendt fra Stockholms handelsgader, hvor han med sit skilt reklamerede for en lokal restaurant.

Læs: Bombemanden solgte fish and chips

Havde sprængstof på maven
Et øjenvidne beskriver, hvordan han forsøgte at redde livet på bombemanden fra Stockholm, der var ilde tilredt på grund af sprængladningen:

- Det så ud som om, at noget var eksploderet mod hans mave, siger Pascal, der var det første vidne på gerningsstedet, efter en selvmordsbomber lørdag sprængte sig selv i døden i Stockholm.

Prøvede at redde bombemand
Pascal siger til netavisen DN.se, at han gik på Drottninggatan, da han hørte en kraftig eksplosion og så røg komme fra Bryggargatan. Derefter løb han over til gerningsstedet og så en svært skadet mand på 25-26 år ligge på ryggen.

- Da jeg kom frem, rørte hans brystkasse sig et par gange, men han havde ingen puls. Jeg fjernede et palæstinenserhalstørklæde fra hans ansigt for at frigøre luftvejene og forsøgte at give ham hjerte- og lungemassage, men det var for sent, siger Pascal til netavisen.

Ifølge øjenvidnet havde selvmordsbomberen meget svære skader i maven, mens ansigtet og resten af kroppen var uskadt. Også de omkringliggende butikker var intakte.

Var du i Stockholm, da selvmordsbomben sprang, eller kender du nogen der var, så skriv til Ekstra Bladet på 1224@eb.dk eller sms på 1224 (det koster almindelig sms-takst)