Al-Qaeda ville slå til med giftparfume

Al-Qaeda ville angiveligt sende giftige gaver til ministre, embedsmænd og journalister i Saudi-Arabien

Militante med tilknytning til terrornetværket al-Qaeda havde planer om at dræbe saudiarabiske ministre, højtstående embedsmænd og ansatte ved landets medier ved at sende dem forgiftede gaver.

Det er kommet frem under afhøringer af al-Qaeda medlemmer, som er bag lås og slå, oplyser en embedsmand i Saudi-Arabiens indenrigsministerium til nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge embedsmanden, der ikke vil have sit navn frem, planlagde gruppen "at røve banker og firmaer for at finansiere deres operationer".

Saudi-Arabien har i løbet af de seneste måneder anholdt i alt 149 al-Qaeda medlemmer, som ifølge sikkerhedsstyrkerne havde planer om at udføre angreb mod højtstående personer i landet.

- Forgiftet parfume, som de ville sende som gaver, var blandt de måder, de anholdte planlagde at udføre deres attentater, siger den unavngivne embedsmand.

Saudi-Arabien har gennem mange år kæmpet mod de militante grupper, som blandt andet sidste år forsøgte sig med et selvmordsbombeangreb mod landets viceindenrigsminister og øverste antiterroransvarlige, prins Mohammed bin Nayef.

Hvis det bekræftes, at de militante nu har skiftet sprængstofferne ud med giftige kemikalier, er det opsigtvækkende, siger sikkerhedsanalytiker Theodore Karasik fra tænketanken Inegma.

- Det viser beslutsomhed og evne til at forsøge at narre sikkerhedstjenesterne, siger Karasik.

- Det er en ændringen i taktikken. Det betyder, at de forsøger på alle mulige måder at sprede kaos. Sikkerhedsstyrkerne er yderst heldige, at de opdagede det, siger han.