Jørgen det 39. offer for krigen

Efterlader sig mor, far, søster og kæreste

Jørgen Randrup blev 27 år. (Foto: Hærens Operative Kommando)
Jørgen Randrup blev 27 år. (Foto: Hærens Operative Kommando)

Den danske soldat der søndag blev dræbt af en vejsidebombe i Gereshk i Helmand-provinsen i Afghanistan er den 27-årige Jørgen Randrup.

Han var overkonstabel af første grad i Den Kongelige Livgarde.

Jørgen Randrup blev indkaldt til forsvaret i 2003. Han har tidligere været udsendt til Kosovo i 2005 og Afghanistan i 2007.

Jørgen Randrup efterlader sin mor og far, søster og en kæreste.

Han blev dræbt af en vejsidebombe i morges, da han sammen med sin enhed og afghanske sikkerhedsstyrker, var indsat i en afsiddet operativ opgave i området øst for Gereshk. Enheden kom fra Bravo-kompagniet, udsendt fra Den Kongelige Livgarde i Høvelte. Ved samme hændelse blev en lokal tolk lettere såret.

Kammerater og sanitetssoldater ydede førstehjælp på stedet, før soldaten og den lokale tolk blev evakueret med helikopter til felthospitalet i Camp Bastion. Ved ankomst til felthospitalet blev soldaten erklæret død. Den lokale tolk er fortsat på felthospitalet, men forventes udskrevet senere i dag.

I forbindelse med dødsfaldet udtaler forsvarschef general Knud Bartels:

- Det var med sorg jeg her til morgen modtog meldingen om, at en af vores soldater, under en afsiddet patrulje øst for Gereshk, mistede livet og at en lokal tolk samtidig blev lettere såret. Forsvaret vil nu gøre, hvad vi kan for at lindre det smertelige tab, familien og de pårørende i dag har lidt. Jeg ved at det er en tung dag for den danske styrke i Afghanistan, men jeg ved, at styrken vil fortsætte opgaveløsningen, på trods af dette tab, siger Knud Bartels.

Også udenrigsminister Lene Espersen har kommenteret det seneste dødsfald blandt de danske soldater i Afghanistan.

- Hans død har ikke været forgæves, han er en dansk helt, som gav sit liv for sit lands sikkerhed. Jeg vil gerne sige soldaten tak af hjertet for hans indsats. Samtidig går mine tanker til hans familie, venner og kolleger – de skal nu igennem en forfærdelig svær tid. Jeg er sikker på, at jeg taler på alle danskeres vegne, når jeg siger, at vi er med dem, siger Lene Espersen.

[anmeldelse]

Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Ulrik Bachmann
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen