Dansk soldat dræbt i Helmand

Dansk soldat fra Den Kongelige Livgarde dræbt af vejsidebombe ved Gereshk i Helmand-provinsen i Afghanistan

En dansk soldat blev søndag dræbt i Helmand-provinsen i Afghanistan. (Arkivfoto: Thomas Sjørup)
En dansk soldat blev søndag dræbt i Helmand-provinsen i Afghanistan. (Arkivfoto: Thomas Sjørup)

En dansk soldat blev i dag dræbt af en vejsidebombe og en lokal tolk blev lettere såret øst for Gereshk i Helmand-provinsen.

Den nærmeste familie til soldaten er underrettet

Soldaten blev dræbt i morges, da han sammen med sin enhed og afghanske sikkerhedsstyrker, var indsat i en afsiddet operativ opgave i området øst for Gereshk. Enheden kom fra Bravo-kompagniet, udsendt fra Den Kongelige Livgarde i Høvelte. Ved samme hændelse blev en lokal tolk lettere såret.

Kammerater og sanitetssoldater ydede førstehjælp på stedet, før soldaten og den lokale tolk blev evakueret med helikopter til felthospitalet i Camp Bastion. Ved ankomst til felthospitalet blev soldaten erklæret død. Den lokale tolk er fortsat på felthospitalet, men forventes udskrevet senere i dag.

Chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor A. Rokos udtaler:

- Jeg tænker på de pårørende, og vi vil gøre, hvad vi kan for at støtte og hjælpe dem. Vi vil også gøre, hvad vi kan, for at støtte den dræbte soldats kammerater og kolleger, som trods tabet fortsætter med at løse deres opgave, udtaler Rokos i en pressemeddelelse udsendt af Hærens Operative Kommando.

Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen