Annonce:
Annonce:

Narkobaron dræbt i ildkamp i Mexico

Det mexicanske militær har fået ram på en af de førende narkogangstere i landet

Ignacio 'Nacho' Coronel blev dræbt, da han åbnede ild mod militæret, som stormede hans skjulested her i Guadalajara-forstaden Zapopan. (Foto: AP)
Ignacio 'Nacho' Coronel blev dræbt, da han åbnede ild mod militæret, som stormede hans skjulested her i Guadalajara-forstaden Zapopan. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

56-årige Ignacio 'Nacho' Coronel, en af Mexicos mest efterlyste narkobaroner, blev torsdag dræbt, da militæret stormede hans tilholdssted i et eksklusivt forstadskvarter til Guadalajara i staten Jalisco. De mexicanske myndigheder bekræfter, at han blev dræbt af skud under militærets operation.

- Coronel prøvede at flygte og affyrede skud mod militæret. Han dræbte en soldat og sårede en anden. Vi besvarede ilden og dræbte ham, siger general Edgar Luis Villegas ifølge amerikanske medier.

Se tv: Nye ofre i narkokrig

Ignacio 'Nacho' Coronel tilhørte den absolutte top i det magtfulde Sinaloa-kartel, der har base i den nordvestlige del af landet. Han menes at være arkitekten bag kartellets produktion af methamphetamine og er anklaget for at have smuglet adskillige ton narkotika til både USA og Europa.

Annonce:

Coronels død er det største nederlag til narkogangsterne, siden Arturo Beltran Leyva og seks af hans bodyguards blev dræbt, da marineinfanterister stormede hans skjulested i byen Cuernavaca i december sidste år.

Politisk sejr for Calderon
Der er tale om en stor politisk sejr for præsident Felipe Calderon, som i 2006 indledte en kamp mod narkokartellerne i landet. Calderon er tidligere blevet kritiseret for ikke at have fanget nogle af de højtstående narkobosser i år.

Læs: Toppolitiker likvideret

Ignacio 'Nacho' Coronel er født i den nordlige delstat Durango. Han steg hurtigt i graderne under Amado Carrillo Fuentes, den såkaldte ’Himlens Herre’, der var boss for Juarez-kartellet frem til sin død i 1997. Efter Fuentes' død sluttede Coronel sig til Sinaloa og var organisationens tredjemand ved sin død.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: