Annonce:
Annonce:

National sørgedag i Pakistan

Flagene går på halv i Pakistan i dag, efter at nationen i går oplevede den værste flykatastrofe nogensinde

Redningsarbejdere ledte i går efter overlevende efter flystyrtet. Det blev senere meddelt, at alle 152 ombordværende var blevet dræbt ved styrtet. (Foto:AP)
Redningsarbejdere ledte i går efter overlevende efter flystyrtet. Det blev senere meddelt, at alle 152 ombordværende var blevet dræbt ved styrtet. (Foto:AP)
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Den pakistanske premierminister, Yousuf Raza Gilani, har erklæret, at dagen i dag er national sørgedag, efter at alle 152 ombordværende i går mistede livet, da et fly fra selskabet Airblue styrtede ned i Margalla-bakkerne lidt uden for byen Islamabad.

Ud på eftermiddagen i går opgav redningsmandskabet at finde overlevende efter flykatastrofen, der skete i meget dårligt vejr. Netop det dårlige vejr vanskeliggjorde redningsaktionen, og det tog redningsmandskabet lang tid at komme op til flyet, der var styrtet i de uvejsomme Magalla-bakker lidt uden for Islamabad.

Sort boks fundet
Flyets sorte boks, der optager data og samtalerne mellem piloterne og muligvis kan kaste lys over, hvorfor flyet styrtede, blev i går fundet på ulykkesstedet. Men myndighederne er endnu ikke kommet med nogen forklaring på flystyrtet.

Annonce:

Samtidig har man bjærget 115 lig fra ulykkesflyet, men det har kun været muligt at identificere 46 af dem.

- Det er en meget vanskelig operation at bjærge ligene på grund af regnen. De fleste af ligene er forkullede, fortæller en kilde fra de pakistanske myndigheder til Reuters.

Dette skræmmende billede blev underbygget af Dawar Adnan, der er redningsarbejder på stedet.

- Jeg ser kun kropsdele. Det er et fuldstændig frygteligt scenarie, fortæller han

Amerikanske myndigheder fortalte i går aftes, at to amerikanske statsborgere var blandt de dræbte ved flystyrtet.

Kritik af Airblue
Efter nyheden om flystyrtet kom ud, samledes pårørende i Benazir Bhutto internationale lufthavn i Islamabad, hvor de ventede på nyt om deres kære. Men flyselskabets håndtering af sagen var under al kritik, mente flere af de pårørende.

- Vi fik ingen information. De gav os bare en liste over de døde passagerer, siger Zulfiqar Qadri, der mistede en familiemedlem.

Annonce:

Airblue beskriver ulykken som dybt tragisk, men fortæller samtidig, at flyet ikke havde nogen historik med tekniske problemer. Flyet havde siden 2006 fløjet 34.000 timer uden problemer.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: